trende

Heyet raporu ile ağır ve tehlikeli işlerde çalışılabilir mi?

Heyet raporu ile ağır ve tehlikeli işlerde çalışılabilir mi?

Bugün, beni arayan bir müfettiş arkadaşımızın sorusu bu şekildeydi, Bakanlık bünyesinde daha önce az tehlikeli bir işte çalışan kamu işçisi bir çalışan, görev değişikliği sebebiyle artık çok tehlikeli sınıftaki bir işte çalıştığını bu nedenle sağlık raporu konusunda yaşadıkları bir sorununa 6331 Sayılı Kanun ve Çalışanların sağlık gözetimi ile ilgili yakın zamanda çıkan yeni yönetmelik ile yanıt vermeye çalıştım.

Not: Ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir raporu, halen günümüzde bu isimle çalışanlar ve yöneticiler tarafından kullanıldığı için bu isim kullanılmıştır. 2013 yılından bu yana işe giriş sağlık raporu ismiyle anılmaktadır. İşe Giriş Sağlık raporu alacak çalışan, çalışma yapacağı, işe başlayacağı yerin tehlikeli ve çok tehlikeli olması durumunda, EK-2 formunda bulunan kutucuklar işaretlenerek tehlikeli, çok tehlikeli, gece, yüksekte, kapalı alanda çalışabilir gibi ifadeler raporda işaretlenerek, çalışanın tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışabileceği ifade edilmektedir.

Ağır ve Tehlikeli İşler Raporu ihtiyaçlarınız için iletişime geçebilirsiniz.

sağlık raporu ile ilgili sunduğumuz danışmanlık hizmetlerine bağlı olarak bursa sağlık raporu hizmetlerimize ait yazıları zaman zaman sitemde yayınlıyorum. Bu yazılarımda danışanlarımızın, özellikle iş için sağlık raporu ihtiyaçlarında duydukları, yaşadıkları sorunlara çözüm oluştururken aynı konuda başka insanlara da yardımcı olması amacıyla verdiğim yanıtları yazı olarak tekrar derliyorum.

Heyet Raporu Nedir?

Heyet Raporu için ayrı bir hizmet başlığı açmam gerekiyor. Tamamen farklı bir başlık olan Heyet Raporunu basitçe alt başlığa uygun şekilde açıklamaya çalışacağım. Özellikle işyeri hekimleri tarafından, işe özgü riskler uzman görüşü gerektirdiğini düşündüğünde, bu konunun ayrıntılı incelenmesini talep edebilir. Bu nedenle de çalışanı işe giriş sağlık raporu için tahlil düzenleyen sağlık bakanlığı onaylı basit tıbbi tetkik kurumuna yada devlet hastanesine yönlendirebilir. Burada laboratuvar yada hastaneden tahlilleri yapılan çalışanın heyet raporu, sağlık kurulu raporu adı verilen raporlarla bu tetkiklerin değerlendirilmesini talep edebilir.

ağır ve tehlikeli işler raporunu devlet hastanesi verebilir mi?
ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir raporunu kim verebilir.

Çalışan Heyet raporunu aldı işyerine getirdi. Bundan sonraki süreçte çalışan çalışabilir olarak değerlendirmesi yapılmış oldu mu?

Ağır ve Tehlikeli işlerde çalışabilir raporunu kim verebilir?

Hayır 6331 Sayılı Kanun nezdinde işe giriş sağlık raporu yada sorumuzun özelinde ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir raporu (eski adıyla) yalnızca işyeri hekimi tarafından değerlendirilir. Kanun nezdine işe giriş sağlık raporu olarak yalnızca EK-2 formu düzenlenebilir. Bu formu düzenlemeye yetkili merci ise aynı kanuna bağlı işyeri hekimlerinin ve diğer sağlık personelinin görev sorumluluk ve yetkileri hk. kanun da yine işyeri hekimlerinin görevi olduğu belirtilmiştir.

ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir raporu ihtiyaçlarınız için arayın 05512545638
ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir raporunu kimler düzenleyebilir

Ağır işlerde Çalışır Raporu İşyeri Hekimi tarafından düzenlenir.

Heyet Raporu almış olan çalışan için ileri tıbbi tetkik talep edilmiş ve yapılmış. Heyet raporu düzenlenmiş. Ancak bunun ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir raporu olarak düşünmek, mevzuat yönünden yanlış olacaktır. incelenmesinde uzmanlık gerektirdiğini düşündüğü zamanlarda çalışanlar hastanelere yönlendirilir. Heyet kararı yada yapılan ileri tahliller incelenerek işyeri hekimi tarafından çalışanın bu ağır ve tehilkeli işte çalışabileceği onaylanır.

ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir raporu ve heyet raporu karşılaştırması
ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir raporunu kim verebilir,

Heyet Raporu İşe Giriş için geçersiz bir rapor mudur?

Hayır, heyet raporu işe giriş sağlık raporu için kaynak olarak kullanabileceği bir rapordur. Ancak işe giriş sağlık raporu olarak değerlendirilmesi yanlıştır. Heyet raporu almış bir çalışan. Doğal olarak işyerinin tehlike sınıfı çok tehlikeli sınıf olacağı için mutlaka şehir osgb leri olarak düşünürsek bursa osgb firmaları yada bireysel olarak isg profesyönellerinden hizmet alması gerekmektedir. Bu hizmeti almaması, isg hizmeti almaktan kaçındığı, sorumluluğu yerine getirmediği algısı ile aksi durumlarda karşılaşacaktır. Bu nedenle hizmet aldığı bursa osgb firması aracılığıyla hizmet sunan işyeri hekimi tarafından heyet raporu incelenerek, ek-2 sağlık raporu doldurularak işlem uygun şekilde tamamlanmalıdır.

17.02.2022
3.512
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Halim ASA İSG Danışmanlığı
Halim ASA İSG Danışmanlığı
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz?