trende

2023 Sağlık Raporu Ücreti Sorunu

2023 Sağlık Raporu Ücreti Sorunu

Sağlık Raporu Ücreti zaman zaman işe giriş sağlık raporu alacak kişiler ile çalışmaya elverişli raporu aldırması gereken işyerleri için bir ihtilaf noktası oluşturmaktadır. Ancak zaman zaman çalışanlardan istenen sağlık raporu ücreti ‘nin çalışan tarafından mı? işveren tarafından mı karşılanacağı bu hizmeti sunan sağlık merkezleri tarafından bile tam olarak anlaşılamıyor.

2023 Yılı Sağlık Raporu Ücreti ‘ni merak ediyor musunuz?

sağlık raporu ücreti devlet hastanelerinde kim tarafından karşılanır?

Sağlık Raporu Ücretini Kim Karşılayacak

Peki sağlık raporu ücreti kim tarafından karşılanacak, bu konuyla ilgili 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Madde 15 Sağlık Gözetimi başlığı incelendiğinde konuya ait bilgileri net olarak bizlere söylüyor. Bu konuyla ilgili aşağıdaki başlıkta net olarak belirtmiş olacağız.

devlet hastanesi sağlık raporu ücreti
devlet hastanesi sağlık raporu ücreti kimden tahsil etmeli

Çalışandan İşe Giriş Sağlık Raporu Ücreti Alınabilir mi?

İlgili kanun, işe giriş sağlık raporunu iki türlü tanımlamaktadır.

İşe Giriş Sağlık Raporu, Periyodik Sağlık Muayenesi, bu iki hizmet çalışanların laboratuvar, özel hastane, devlet hastanesi gibi kurumlara giderek alınabileceği gibi çalışan sayısına bağlı olarak mobil sağlık aracı hizmeti aracılığıyla mevcut işyerinde de alınabilir. Aşağıda mobil sağlık aracı hizmeti hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Burada bazı bursa osgb firmaları ve istanbul osgb firmaları ‘nın web sitelerini incelediğimizde sağlık raporu ücreti ‘nin çalışanlardan alınabileceği gibi yanlış bilgiler içeriyor. Burada Örnek istanbul osgb firması ‘nın web sitesinde işe giriş sağlık raporu ‘nun çalışandan tahsil edilmesinin, periyodik sağlık muayenesi ücretinin ise işveren tarafından karşılanmasını kanuni olarak doğru olduğunu belirtiyor.

Kanuni olarak Sağlık Raporu Ücreti Kim Tarafından Karşılanmalıdır

Daha önce de değindiğimiz gibi, ister işe giriş sağlık raporu olsun, isterse periyodik sağlık muayenesi olsun. İşe Giriş Sağlık Raporu ücreti asla çalışan tarafından karşılanamaz. Her halükarda kanuni olarak çalışandan sağlık ve güvenlik giderinin asla karşılanamayacağı söylense bile buna ek olarak işe girişlerde de alınacak sağlık raporu ücretinin işveren tarafından karşılanacağı ilgili kanun maddesinde yazmaktadır.

mobil sağlık aracı hizmeti
mobil sağlık aracı hizmeti

Mobil Sağlık Aracı mı? İşe Giriş Sağlık Laboratuvarı mı?

Mobil sağlık aracı ile sağlık kuruluşuna giderek alınacak sağlık raporu hizmeti arasında herhangi bir fark kanuni açıdan bulunmuyor. Fiyat olarak ise çalışan sayısı az olduğunda laboratuvar ‘a giderek alınan işe giriş sağlık raporu daha uygun fiyatlara gelebiliyor. 200 ve üzeri çalışanın sağlık raporu alma ihtiyacı olduğunda ise rakamlar daha aşağıya inebiliyor.

Bu yönüyle baktığımızda çalışanlarınızın sayısına göre alacağınız hizmeti belirleyebilirsiniz.

01.01.2023
21.444
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Halim ASA İSG Danışmanlığı
Halim ASA İSG Danışmanlığı
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz?