trende

Ağır ve Tehlikeli İşler Raporu

Ağır ve Tehlikeli İşler Raporu

Tehlikeli ve Çok tehlikeli işlerde çalışabilir raporu, ağır ve tehlikeli işler raporu adıyla anılan rapor aslında aynı isimle yani ağır ve tehlikeli işler yönetmeliği ‘dir. 2004 yılında yayımlanmıştır. İlgili yönetmelik madde 5 ‘te geçen sağlık raporu maddesi aşağıdaki gibidir

İşe Giriş Sağlık Raporu Almak, bir çayımızı içmek ister misiniz? Konum için Lütfen tıklayın

İşe Giriş sağlık raporu almak için 0551 254 56 38 numaralı telefon numarasından bilgi alabilir yada aşağıdaki teklif formunu doldurabilirsiniz.

ağır ve tehlikeli işler raporu – sağlık raporu

Madde 5 – Ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılacak işçiler (kadınlar dahil) ile 16 yaşını doldurmuş fakat 18 yaşını bitirmemiş genç işçilerin işe girişlerinde, işin niteliğine ve şartlarına göre bedence bu işlere elverişli ve dayanıklı olduklarının fizik muayene ve gerektiğinde laboratuvar bulgularına dayanılarak hazırlanan hekim raporu ile belirlenmesi zorunludur. İşin devamı süresince de bu işlerde çalıştırılmalarında bir sakınca olmadığının 16 yaşını doldurmuş fakat 18 yaşını bitirmemiş genç işçiler için en az 6 ayda bir, diğerleri için de en az yılda bir defa hekim raporu ile tespiti zorunludur. Bu raporlar işyeri hekimi, işyeri ortak sağlık birimi, işçi sağlığı dispanserleri, bunların bulunmadığı yerlerde sırasıyla en yakın Sosyal Sigortalar Kurumu, Sağlık Ocağı, Hükümet veya belediye hekimleri tarafından verilir.

2012 yılında çıkan 6331 Sayılı yasaya kadar, ağır ve tehlikeli bir iş kolunda görev alacaksanız, bu raporu almanız zorunluydu.

2012 yılında ne oldu?

2012 yılında 6331 Sayılı yasanın çıkmasıyla birlikte ağır ve tehlikeli işler raporu işe giriş sağlık raporu olarak yeniden tanımlandı diyebiliriz. Bu konuyla ilgili diğer bir yönetmelik ise tehlikeli ve çok tehlikeli işler listesinin bulunduğu yönetmelik ile ilişkilendirilebilir. Daha önce tehlike sınıfı tanımı yoktu, Ağır ve tehlikeli işler ile ifade edilen bu durum. İşyeri Tehilke sınıfları tebliği ile birlikte Az Tehlikeli, Tehlikeli ve Çok Tehlikeli işyerleri olarak yeniden şekillenmiş oldu.

Ağır ve Tehlikeli işler Raporu | İşe Giriş Sağlık Raporunu Nereden Almalıyım?

İşe Giriş Sağlık Raporu ile ilgili daha önce yazdığımız İşe giriş sağlık raporu nereden alınır, başlıklı yazımızda göreceğiniz üzere Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş laboratuvarlardan işe giriş sağlık raporu için gerekli tetkikleri yaptırabilir / alabilirsiniz.

Ağır ve Tehilkeli işler sağlık raporu almak için Randevu gerekli mi?

Ağır ve Tehlikeli İşler Raporu

Ağır ve tehlikeli işlerde (yeni ismiyle tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde) çalıştırılacak (kadınlar dahil) işçilerin işe girişlerinde, işin niteliğine ve şartlarına göre bedence bu işlere elverişli ve dayanıklı olduklarının fizik muayene ve gerektiğinde laboratuar bulgularına dayanılarak hazırlanan hekim raporu ile belirlenmesi zorunludur. İşin devamı süresince de bu işlerde çalıştırılmalarında bir sakınca olmadığı durumlarda işçiler için en az yılda bir defa hekim raporu ile tespiti zorunludur. Sağlık raporu alınmamış herhangi bir işçinin ağır ve tehlikeli işlerde / tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalıştırılması yasaktır.

Çözüm ortaklarımız ile birlikte Laboratuvarlarımızda gerçekleştirilen tüm tetkiklerin listesini şu bağlantı da bulabilirsiniz.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Halim ASA İSG Danışmanlığı
Halim ASA İSG Danışmanlığı
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz?