Acil Durum ve Yangın Tahliye Planı çizimlerimizle Acel Elektrik Firması ‘nı tanıştırmış olmanın mutluluğuyla referans yazımızı hazırlıyoruz.
Kardeşler Elektrik – Almanya Phoenix Contact
Gemlik Serbest bölge ‘de faaliyet gösteren Acel Elektrik – Kardeş Elektrik 2010 yılından bu yana Serbest Bölge avantajları ile ihracat taleplerine cevap vermek üzere kurulmuş bir firma Elektronik sektörünün uluslararası markası Phoenix Contact markalı çeşitli klemenslerin imalatını üstlenen firma 2011 yılında Phoenix Contact GmBH Almanya, ACEL ELEKTRİK’e ortak olarak yatırımlar arttırılmış ve imalat hattı genişlemiş. İşletme içerisine girdiğinizde kanban sistemleri gözünüze çarpıyor.
İşletme İçerisindeki Ergonomik İyileştirmeler
Ergonomi Danışmanlığı hizmetlerimizde de sık sık önemine değindiğimiz Kaizen sistemlerinin burada uygulandığını görmek gerçekten büyük mutluluk. Çalışanların daha ergonomik şartlarda çalışılması için bir çok proses, yerinde iyileştirilerek çalışma alanı konforu sağlanmaya çalışılmış. Kardeşler Elektrik ülkemizde üretilen 200’ü aşkın çeşidi ile Phoenix Contact klemensleri dünyanın dört tarafına ihraç edilmekte ve ACEL ELEKTRİK üstün kalitesi ile birçok ürün için dünyada “tek tedarikçi” ilan edilmiştir. Firmada üretilen tüm ürünlerin UL, CSA, FM, VDE sertifikalarına sahip olduğunu söylememiz gerekiyor.
Patlamaya Karşı Korunmuş Ekipman Üretimi
Ek olarak yine ürünlerde Patlamadan Korunma Dökümanları ‘nda sık sık gördüğümüz üzere ATEX yönetmeliğine uygun Ex-proof ürünlerde yine işletmede üretilen ekipmanların vazgeçilmez özelliklerinden biri…
Gemlik Serbest bölgede 1,250 m2 ‘lik alanda faaliyet gösteren ACEL ELEKTRİK firmasında Toplamda 14 bağımsız yapının birleştirilerek iki ayrı blokta toplanmış işletme içerisinde, önce herzamanki gibi acil durum krokisi kaba çizimlerini gerçekleştirdik.
Acil durum krokisi çizim programları
Kaba çizimlerin tamamlanmasından sonra acil durum krokisi hizmetinde, mevcut karakalem çizimlerin dijitale aktarım işlemi için yani yangın tahliye planını çizmek için EXCEL, PP, İnkscape, İllustrator, Gimp, Visio gibi yazılımların yanında zaman zaman floorplan gibi online içerikleride tercih ediyorum. bu konuyla ilgili Acil Durum krokisi nasıl çizilir? başlıklı yazıma da göz gezdirebilirsiniz.
Acil Durum Krokisi Dijital Çizimler tamamlandı.
Kaba çizimler için harcanan bir tam günün ardından (08:30 gibi girdiğim işletmeden 22:30 gibi ayrılmıştım. 1250 m2 lik alanda 33.000 ‘e yakın adımla tamamlamıştım günü) 1 haftalık çalışmanın sonunda dijital tasarımlarıda tamamladıktan sonra firmanın onay vermesiyle istenilen alanlara buradasınız işaretlerinide ekleyerek bitirdiğim acil durum krokisi çizimleri Acel elektrik firmasına teslim ettim.
Oldukça karmaşık olan alanda her nokta neredeyse bir makine ile dolu bulunması sebebiyle sık sık ilgili alanlarda dönüş yaparak ilgili makinelerin alanlarını doğru belirlemeye çalışmak biraz zaman aldı. Kaçış yollarını net olarak gösterebilmek adına ilgili alanların röntgeninin çekilmesi oldukça önemli. Bunun için gözlem şimdilik en iyi kullanılabilen yöntem. İşletme içerisinde çok fazla kablo, tava vs gibi ekipmanların bulunması sebebiyle şimdilik dar alanlarda kroki çizimi için drone uçurmak pek mantıklı değil.
Çalışanlarında bu sahada aktif olarak bulunduklarını düşünürsek aksi bir durumda iş kazasına bile sebebiyet verilebilir. Bu nedenle şimdilik lazer metre gibi daha mekanik cihazlar kullanarak gerçekleştirdiğim ölçümlerden faydalanarak. Canlı kaçış noktalarını gerçeğe en yakın haliyle acil durum krokisi ‘nde betimlemeyi başardım.
Acel Elektrik firmasının acil durum krokisi çizimi işinde bizimle çalışmasından ötürü büyük mutluluk duyduğum gibi işletmede gerçekleştirdiğim çalışmalarda gösterdikleri yakın ilgi ve alaka için çok teşekkür ederim.