trende

işe giriş sağlık raporu bursa

işe giriş sağlık raporu bursa

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Madde 15 Sağlık Gözetimi başlığı sebebiyle işverenler, iş yerinde çalışan kişilerin çalışma ortamı içerisinde maruz kalabilecekleri sağlık risklerini tespit etmelidir. Bunun için çalışanların sağlık muayenesi, yani sağlık raporu yaptırmak / aldırmak zorundadır. işe giriş sağlık raporu bursa ‘da güvenle alabilmeniz için çözüm ortaklarımız ile birlikte sizlerin mevcut durumunuzu analiz ediyoruz.

İşe Giriş Sağlık Raporu

İşe Giriş Sağlık Raporu İhtiyaçlarınız için bize aşağıdaki bağlantılardan her zaman ulaşabilirsiniz.

İlgili Kanun’a göre;

Aşağıdaki hallerde çalışanların sağlık muayenelerinin yapılmasını sağlamak zorundadır:

  • 1) İşe girişlerinde.
  • 2) İş değişikliğinde.
  • 3) İş kazası, meslek hastalığı veya sağlık nedeniyle tekrarlanan işten uzaklaşmalarından sonra işe dönüşlerinde talep etmeleri hâlinde.
  • 4) İşin devamı süresince, çalışanın ve işin niteliği ile işyerinin tehlike sınıfına göre Bakanlıkça belirlenen düzenli aralıklarla.

İşe Giriş Sağlık Raporu Hangi İşlerde Zorunludur?

Aslında hangi işe girerse girsin, çalışan için sağlık raporunun aldırılması zorunludur. Yukarıdaki kanun maddelerinde görüleceği üzere sağlık raporunun alınma zorunluluğu olmayan bir sektör yok. Bu nedenle çalışanlar ilk işe girdiklerinde, iş değiştirmesi halinde, iş kazası, meslek hastalığı veya sağlık nedeniyle işten uzaklaşma sonrasında işe dönüşlerinde taleplerine istinaden İşe giriş sağlık raporu almak / aldırma zorunluluğu bulunmaktadır. Çalışanın işbaşı yapma aşamasında çalışanların çalıştırılacakları işe uygunlukları tespiti, çalışacakları işle ilgili riskler göz önüne alınarak gözlemlenmektedir. Tehlikeli ve Çok Tehlikeli işlerde çalışmak isteyen çalışanlar sağlık raporu almadan işe başlatılması yasaktır.

İşe Giriş Sağlık Raporu için Hangi Tetkikler yaptırılmalı?

İşbaşı yapacak personeller için bir başka soru ise, çalışanlarınızın işe giriş sağlık raporu için hangi tetkiklerin yaptırmasının zorunlu olduğu, bu konuyla ilgili yine aynı kanun uyarınca sağlık tetkiklerinin çeşidine işin gerekleri göz önüne alınarak, işyeri hekimi tarafından belirlenir. Yani Gürültülü bir işletmede çalışan için Odyometri yani işitme testi büyük bir zorunluluk iken, soğuk alanlarda dış ortamlarda çalışacaklar için hemogram yani tam kan sayımı ölçümü önem arz etmektedir.

Soruya yanıt olacak biçimde genel olarak işletmelerde aşağıdaki tetkikler sağlık raporu için yeterli olmaktadır.

  • İşe Giriş Sağlık Raporu
  • Akciğer Grafisi
  • Odyometri İşitme Testi
  • SFT Solunum Fonksiyon Testi
  • Hemogram Tam Kan Sayım Testi

Yukarıda sayılan testler en azami olup, işin gereklerine göre işyeri hekiminin taleplerine bu tetkikler arttırılabilir. Sağlık Tetkiklerinin gerçekleşmesi, sonuçlarının çıkmasından sonra İşyeri Hekimi tarafından bu sonuçlar incelenir, yapılan fiziki muayene sonrasında İşe Giriş sağlık raporu hazırlanmaktadır. İşe giriş işlemlerinde İK birimi tarafından ilgili firmanın işyeri hekimi tarafından hazırlanan sağlık tetkikleri listesi istendiği için bir rapor şeklinde talep edilen tetkikler, verilen tetkik tablosunda bulunmaktadır. Yinede yapılacak tetkikler hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz, aşağıdaki butona tıklayıp, yada buton üzerindeki telefon numarasını aramak suretiyle bilgi alabilirsiniz.


işe giriş sağlık raporu bursa ‘da Nasıl Alınır?

İlgili Kanun gereği, sağlık raporu işyeri hekimi tarafından verilmekstedir. İşe giriş sağlık raporundaki tetkik ve tahliller ise bakanlık tarafından ruhsatlı ve yetkili laboratuvarları içerisinde bulunan çözüm ortaklarımız tarafından yapılarak İş başvurusu gerçekleştiren işyerinin kayıtlı olduğu işyeri hekiminden alınmaktadır. Sağlık raporlarındaki karışıklığın giderilmesi amacıyla kanunda bir düzenlemeye gidilmiş, bu sebeple sağlık raporlarının işyeri hekimlerinden alınması gerekmektedir.

Çalışılan iş sektörüne göre değişmekle birlikte çalışma hayatında kullanılan testler aşağıdaki gibidir. Sayfanın en altında teklif formunu ve Tetkiklerin fiyatlarına da ulaşabilirsiniz.

İşe Giriş Sağlık Raporu İle İlgili SSS

İşyeri Hekimleri tarafından verilen Sağlık Raporlarına İtiraz Hakkı Var mı?

İşyeri hekimi ‘nce verilen sağlık raporuna itiraz için hakem hastanelerine başvuru yapılmaktadır. İtiraz nedeniyle hakem hastaneleri tarafından verilen karar ise kesindir.

Sağlık Raporları Ücretini Kim Karşılar?

Sağlık gözetiminden doğan maliyet ve bu gözetimden kaynaklı her türlü ek maliyet işverence karşılanır, çalışana yansıtılamaz.

İşe Giriş Sağlık Raporu Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

Yukarıda sayılan haller dışında çalışanların sağlık muayene tekrarları Az Tehlikeli işlerde 5, tehlikeli işlerde 3, Çok Tehlikeli işlerde ise her yıl periyodik sağlık muayenesi olarak yenilenmektedir. Bunun haricinde kanun gereği, işyeri hekiminin belirlediği sürelerde (bu kanun sürelerinden daha erken olabilir) yine sağlık raporlarının yenilenmesi gerekmektedir.

Sağlık Raporu Yaptırmamanın Cezası Var mı?

6331 Sayılı Kanun 15 inci madde gereğince işveren birinci ve ikinci fıkralarında belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen işverene, sağlık gözetimine tabi tutulmayan veya sağlık raporu alınmayan her çalışan için bin Türk Lirası para cezası kesilmektedir.

İşe Giriş Sağlık Raporu OSGB ‘lerden alınabilir mi?

Sağlık raporuna ait tetkikleri yapmaya yetki almış olan özel hastaneler ve osgb ve laboratuvarlardan bu rapor alınabilmektedir.

İşe Giriş Sağlık Raporu için Tüm Tahlilleri Görebilir miyim?

Aşağıda İşe Giriş Sağlık Raporu Hesaplama Tablosunda bu bilgiyi görebileceğiniz gibi Laboratuvar Tetkikleri – İşe Giriş Sağlık Raporu başlıklı yazımızda ilgili tetkikler hk daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

İşe Giriş Sağlık Raporu Hesaplama Tablosu

Aşağıda bulunan tetkikleri seçerek toplam alanında tahmini değeri görebilirsiniz.

Aşağıda seçeceğiniz tetkikler için verilen fiyatlar ortalama fiyatlar olup, net fiyatlar için lütfen iletişim numarasından bizi arayın.

Lütfen yaşadığınız şehri yazın
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Halim ASA İSG Danışmanlığı
Halim ASA İSG Danışmanlığı
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz?